Home » News » İki aşk ‘Aras’ında bir barış belgeseli

İki aşk ‘Aras’ında bir barış belgeseli

Türkiye ile Ermenistan arasında artan diyaloğa belgesel filmle katkı yapılacak. Türk ve Ermeni iki genç yönetmen, Aras Nehri’nin iki yakasında iki genç arasında yaşanan aşkı anlatacak belgesel film çekecek.
TÜRKİYE ile Ermenistan arasında ‘Futbol diplomasisi’ ile başlayan yeni süreç üst düzey temaslarla devam ederken, yakalanan bu ivmeye destek vermek üzere iki ülkeden yönetmen ve senaristler ‘Aras Belgeseli’ için hazırlıklarını sürdürüyor. Türk-Ermeni İş Geliştirme Konseyi ile Ermenistan Pazarlama Kuruluşu’nun ortaklaşa yürüttüğü proje, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erivan’a yaptığı tarihi ziyaretin ardından ortaya çıktı. Erivan’daki maçın ardından iki tarafın dışişleri bakanlıklarından da onay alınarak başlatılan projenin sponsoru ise ABD. Belgesel fikrinin ortaya çıkmasının ardından Ankara’daki ABD Büyükelçiliği ile temasa geçildi ve bütçe büyükelçilik tarafından kabul edildi. Ön hazırlıklardan sonra belgeselin Türk yönetmeni Eray Mert ile Ermeni meslektaşı Gevorg Nazarian, Ekim ayında Ankara Üniversitesi’nde bir araya gelerek, projeyi geliştirdi. Belgeselin ana temasını, nehrin iki tarafındaki halkın ortak kültürel birlikteliği, dostluğu ve geçmişi oluşturuyor. Bu çerçevede hazırlanan senaryoda, iki ülke sınırından geçen Aras Nehri, ortak mekan olarak seçildi.

ŞUBAT SONUNDA BİTECEK

BİRİ Türk diğeri Ermeni iki gencin internette tanışması, buluşması ve birlikteliklerini bir aşk hikayesi içinde sunan senaryo, bu ilişkiye şahit olan yaşlı neslin anlatacağı hikayelerle destekleniyor. Belgesel, canlandırma tekniğinin yanı sıra belgeler ve bölge halkının katkılarıyla tamamlanıyor. Belgeselin çekimlerinin Şubat sonunda bitmesi bekleniyor. ANKARA AA

Star Gazete

 

07.12.2008

Leave a Comment

*

Copyright © 2026 Tabdc.Org Sitemizdeki İçeriklerin Her Hakkı Saklıdır. İzinsiz Kullanılamaz. Akgün Medya

Scroll to top